Oh Cosy Craft

Print stof en papier met Motiflow


Ieder voorjaar en najaar loop ik tussen de boodschappenwagentjes op de stoffenbeurs op zoek naar de allerleukste stofjes. Maar op de een of andere manier kan ik het nooit goed vinden; of het dessin is niet naar mijn zin of de stof is niet fijn. Nou, daar is nu dé oplossing voor: Motiflow. Een website waarop je stof kunt laten bedrukken met het patroon dat jij mooi vindt en het is nog eco-friendly ook.

Patronen voor stof en papier
Op Motiflow staan allerlei patronen van verschillende ontwerpers, maar je kunt ook je eigen patroon aanleveren. Wanneer je dat doet, kun je er voor kiezen of je het privé wilt houden of dat anderen jouw patroon ook mogen bestellen. Ik maak geregeld patronen en veel van mijn illustraties zijn goed om te vormen tot patroon en daarom heb ik een account aangemaakt. Nu kan iedereen stofjes bestellen met mijn dessin en daar verdien ik ook wat aan, leuk toch! Er zijn verschillende soorten stoffen beschikbaar. Zo is er standaard katoen, maar ook katoen met een glansje, rekbaar katoen en stof dat speciaal voor buiten geschikt is. 

Maar er is niet alleen stof, Motiflow bedrukt ook behang en, zoals zij het noemen, creapapier. Ik ben fan en misschien ga ik wel behang met mijn eigen dessin bestellen voor een wandje in het nieuwe huis. Als dat niet one of a kind is.

Prijzen en levering
Motiflow is echter best prijzig, zo betaal je voor een rol behang al gauw zo'n zeventig euro. Maar dan heb je wel precies wat je wilt en komt het rechtstreeks van de ontwerper (als je niet je eigen patroon gebruikt). Plus, voor een luxe behangetje in de bouwmarkt ben je minstens zoveel kwijt.
Ook de stoffen zijn niet erg goedkoop, maar als je bedenkt dat het speciaal voor jou gedrukt wordt, er een ontwerper hard aan heeft gewerkt, de stof van goede kwaliteit én milieuvriendelijk is, dan valt het allemaal reuze mee.
Als je je bestelling hebt geplaatst, ontvang je het pakket na ongeveer een week. Ik vind dat super snel, vooral omdat het custom orders zijn: jij bepaalt het patroon, de stof of het papier en de grootte van het geheel.

Je kunt hier mijn patronen op Motiflow bekijken, laat je weten wat je er van vindt?

Ik doe binnenkort een bestelling en ik zal laten zien wat ik er mee ga maken. Ideeën genoeg!

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen