Oh Cosy Craft

Maak een Pilea Pennon


Het is zo bijzonder hoe een plant van de ene dag op de andere dag uitermate populair kan zijn. Het gebeurde bij de monstera (gatenplant) en nu bij de pilea (pannenkoekenplant). En ik doe gezellig mee, want ik smacht naar een echte pilea. Maar tot die tijd (in feite, tot de verhuizing achter de rug is) houd ik het bij een geschilderde pilea op een wandhanger.

Duur: twee uur
Moeilijkheid: **
Benodigdheden: zie hieronder en anders: (acryl)verf, stokje, potlood, penselen, lineaal, stuk stof, schaar, touw en een naaimachine met benodigdheden.


Om de pennon te maken heb je een naaimachine nodig om de randjes netjes af te werken. Maar met wat geduld zou je dat ook met de hand kunnen naaien en als je extra snel wilt zou je er ook zomen in kunnen maken door zoomband erin te strijken.


Teken de vorm van het vaantje op de stof en knip het geheel met een zoom van één centimeter uit. Gebruik geen rekbare stof, hiermee zullen de randen door het naaien gaan uitwaaieren en dat wordt niet mooi.


Speldt een zoom van één centimeter om, maar laat de bovenkant zoals 'ie is. Naai de zoom met een normale steek vast.


Ga er daarna overheen met een applicatiestikstel om de rand wat extra's te geven. Speldt vervolgens een zoom van twee centimeter aan de bovenkant van de pennon af en naai deze met een normale steek vast. Het stokje moet hier doorheen kunnen, dus probeer het even voordat je het vast naait!


Teken de bladeren van de pilea op de pennon.


Schilder allereerst de steeltjes van de bladeren,


daarna de bladeren zelf.


En als laatste de witte stipjes. Schuif dan het stokje door de tunnel, knoop er een touwtje aan en hang hem op!

      


Succes!

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen