Oh Cosy Craft

Maak een kroon! (+ gratis printables)


Donderdag is het Koningsdag, tijd om allerlei rommeltjes te (ver)kopen, naar Willem-Alexander, Maxima en de prinsesjes te kijken en om oranjetompoucen te eten . Wat je ook gaat doen, misschien moet je zelfs gewoon werken, de dag krijgt een feestelijk tintje als je deze kroontjes opzet!

Moeilijkheid: *
Duur: 5 minuten
Benodigdheden: zie hieronder en anders: de printables, schaar, lijm, nietmachine, perforator, touw, (washi)tape.


Koningsdag is misschien wel mijn meest favoriete feestdag. Vaak is het prachtig weer en niemand kijkt vreemd op als ik uitgebreid voor de tv ga zitten om naar de koninklijke familie te kijken. Ik schaam me namelijk toch altijd een beetje als ik Blauw Bloed kijk, hihi. De meeste mensen zijn vrij, er hangt een feestelijke sfeer en in alle dorpen en steden worden evenementen georganiseerd. Ding ding ding! Saamhorigheidsgevoel!

Een ding staat me echter tegen: de lelijke, plastic knaloranje versiersels. Daarom heb ik een kroontje ontworpen met drie verschillende dessins om op te zetten. Zo kan jouw Koningsdag niet meer stuk.

Download de printables voor de kroon hier:

Kroon 1

Kroon 2

Kroon 3


Print het kroontje uit op stevig papier en zo groot als jij het wilt. Plak een stukje (washi)tape over de plek waar je het gaatje voor het touw gaat maken, zo is de kans tot uitscheuren veel kleiner. Perforeer er dan een gaatje in en plak de kroon dicht. Voor de zekerheid heb ik er ook nog nietjes in geschoten, je wilt tenslotte niet dat je kroontje kapot knapt temidden van het feestgedruis (of voor de tv). Plak op de achterkant van de nietjes een stukje tape om je haar te sparen.

Knip twee touwtjes van veertig centimeter af, knoop ze door het gat en je kroon is klaar! TIP: als je elastiek hebt, kun je ook elastiek aan het kroontje maken, dat zit iets lekkerder en steviger.

     

Ik zet mijn kroon sowieso op. Veel plezier op koningsdag en niet te veel oranjebitter hè!

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen