Oh Cosy Craft

Komkommertijd: maak een vaantje

Het is komkommertijd. En niet alleen in blogland, maar ook op tv en zéker in het nieuws. Ik hoorde dat het NOS journaal sinds dit jaar is gestopt met dé komkommertraditie: de zomercolumn. En ook ik verwacht deze maand minder lezers te hebben en ik doe het wat rustiger aan. Daarom staat er in augustus iedere week een nieuw artikel online en eentje uit de (nog niet zo lange) geschiedenis van Oh Cosy Craft. Vandaag het maken van een vaantje, of, sorry voor de verengelsing, een pennon. Tja, dat klinkt toch net wat hipper, hihi!

Duur: twee uur
Moeilijkheid: **
Benodigdheden: zie hieronder en anders: (acryl)verf, stokje, potlood, penselen, lineaal, stuk stof, schaar, touw en een naaimachine met benodigdheden.


Om de pennon te maken heb je een naaimachine nodig om de randjes netjes af te werken. Maar met wat geduld zou je dat ook met de hand kunnen naaien en als je extra snel wilt zou je er ook zomen in kunnen maken door zoomband erin te strijken.


Teken de vorm van het vaantje op de stof en knip het geheel met een zoom van één centimeter uit. Gebruik geen rekbare stof, hiermee zullen de randen door het naaien gaan uitwaaieren en dat wordt niet mooi.


Speldt een zoom van één centimeter om, maar laat de bovenkant zoals 'ie is. Naai de zoom met een normale steek vast.


Ga er daarna overheen met een applicatiestikstel om de rand wat extra's te geven. Speldt vervolgens een zoom van twee centimeter aan de bovenkant van de pennon af en naai deze met een normale steek vast. Het stokje moet hier doorheen kunnen, dus probeer het even voordat je het vast naait!


Ik maak een pilea pennon, maar je kunt er natuurlijk op schilderen wat je wilt!
Teken de bladeren van de pilea op de pennon.


Schilder allereerst de steeltjes van de bladeren,


daarna de bladeren zelf.


En als laatste de witte stipjes. Schuif dan het stokje door de tunnel, knoop er een touwtje aan en hang hem op!

      


Succes!

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen