Oh Cosy Craft

Inspirerende draadkunstenaars


Kunst is veel meer dan schilderen, tekenen of boetseren. En werken met garen hoeft ook niet ouderwets te zijn, sterker nog, garen heeft zoveel mogelijkheden dat het een ware kunst is. Ik hou er zelf van om te experimenteren met verschillende technieken en zo mijn eigen voorkeur en stijl te ontwikkelen. Vandaag laat ik je zien welke draadkunstenaars mij enorm inspireren.

     


Sarah K. Benning

Wat Sarah K. Benning maakt is magisch, haar borduurwerken zijn enorm gedetailleerd en qua kleur prachtig op elkaar afgestemd. Sarah begon met het borduren van kaartjes en verkocht deze via Etsy. Door de jaren heen ontwikkelde haar stijl en manier van werken en maakt ze nu zulke borduurwerken die ze verkoopt voor honderden dollars. En bij iedere shopupdate zijn ze binnen extreem korte tijd uitverkocht. Als je zelf ook zou willen borduren als haar, kun je meedoen aan haar Pattern Program; iedere maand upload ze een nieuw patroon op Etsy die je kunt kopen. Er zit een uitgebreide beschrijving bij. Sinds kort heeft ze ook een Pattern Program voor de ervaren borduurster, dit zijn complexere afbeeldingen met meer borduurtechnieken.

       


Elizabeth Pawle

Draadkunstenares Elizabeth Pawle heeft een nieuwe, abstracte manier van borduren uitgevonden. Door verschillende stiksels te zetten en daar al dan niet weer overheen te borduren ontstaat er een spannend geheel. Ik vind het erg mooi en ik ben ervan overtuigd dat het super leuk is om te doen. Naast het borduurwerk maakt Elizabeth ook geweven wandhangers. Hierbij combineert ze alle kleuren en maakt er een rommelig, maar gezellig geheel van. 

      


Claire Boeter

De Nederlandse Claire Boeter is de bekendste haakster van het land en dat is niet voor niets: haar haakwerken zijn fris, sprankelend en vooral modern. Met haar toffe patronen en het showen van nieuwe steken blaast ze het haken nieuw leven in. Door haar ben ik fan geworden van het tunische haken. Ze heeft haar eigen garen lijn, waaronder een dikke katoenmelange. Het garen vind ik redelijk prijzig, maar werkt wel heel prettig.

     


Erin Barrett

Sunwoven is de naam waaronder de Amerikaanse Erin Barret werkt. Ze maakt prachtige weefwerken met de meest mooie kleurstellingen, soms weeft ze zelfs koperdraad mee. Ze maakt geometrische designs, maar ook heel organische in regenboogkleuren of in bijvoorbeeld alleen nudes. Erin heeft in twee jaar een imperium opgebouwd en ze heeft klanten uit de hele wereld. Haar wandhangers zijn te koop tussen de honderd en negenhonderd dollar, afhangend van de grootte. Ik begrijp het wel, want het maken van zo'n wandhanger kost ongelooflijk veel tijd, laat staan garen.

    


Arne en Carlos

De grote breimeneren uit Noorwegen heten Arne en Carlos en breien alles: konijnen, paaseieren, kerstballen, sokken en truien met fantastische Noorse dessins. Hun boeken worden over de hele wereld verkocht en ook in mijn boekenkast staan enkele exemplaren. De patronen zijn goed te maken en ze laten veel variatie in het eindresultaat zien, bovendien zijn de foto's in de boeken prachtig en wil je gelijk een Scandinavisch huis kopen ergens in de middle of nowhere in Noorwegen.

   


Jeannie Helzer

Een andere weeffavoriet is Jeannie Helzer. Haar werk kenmerkt zich door de vlechttechniek die ze door het hele weefwerk doorvoert. Zo ontstaat er een dynamisch lijnenspel die je ogen meevoeren door het werk. Maar bovenal vind ik het prachtig en zou ik willen dat ik dit op de vloer kon leggen en dat het dan niet vies en plat werd. Je zou op wolkjes lopen, love it!

Ken jij nog andere inspirerende draadkunstenaars? Ik ben benieuwd! En nu ga ik zelf ook weven, of borduren, of nee, toch haken...

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen