Oh Cosy Craft

Getekend dagboek januari #2


Kun je het je voorstellen dat het nog maar een maand geleden is dat we keken naar het vuurwerk en goede voornemens bespraken? Mijn gevoel gaat nu heel snel richting de lente, vooral als ik zie dat er al paaseitjes in de winkel liggen! Ik kon de verleiding weerstaan, maar hoe lang dat gaat duren? Van januari heb ik weer een aantal gebeurtenissen getekend, kijk je mee naar mijn getekend dagboek van januari?


De tweede zondag van januari gaan we met mijn familie uiteten om het nieuwe jaar te vieren. Dit maal aten we bij Taste & Flavour in Groningen, een wereldrestaurant waar je alles kon nemen wat je wilde. Met als klapper op de vuurpijl: een suikerspin. De laatste was waarschijnlijk meer dan tien jaar geleden en hij was heerlijk. Bovendien kreeg ik nu niet van die plakhanden die ik er als kind wel van kreeg, hihi.


Voor de verjaardag van mijn schoonmoeder logeerden we twee nachtjes in een onwijs schattig huisje in de bossen van Leersum, bij Utrecht. We brachten de dagen vooral kletsend, etend en wandelend door. Het was er prachtig, vooral omdat het precies dat weekend veel sneeuwde.


Ik heb heel veel lekker gegeten deze maand, oeps! Op een donderdagavond nam ik mijn vriend als verrassing mee naar Ingeburgerd in Zwolle. De burger die ik nam was met onder andere portobello en mozzarella, lekker, maar niet heel smaakvol. Met de mayonaise die bij de frietjes zat heb ik er wat smaak aan toegevoegd. De frietjes vond ik ook behoorlijk duur voor de mini hoeveelheid die je kreeg. Maar ze waren wel onwijs lekker. De burgers werden op toffe houten planken geserveerd en dat vind ik echt stoer.


Wat was het koud in januari! Ongekend, maar heerlijk. Ik rende een rondje door het witte landschap, voor het eerst met handschoenen aan. Toen ik stilstond om een foto te maken, merkte ik pas hoe glad het onder mijn voeten was. Blijkbaar hebben mijn hardloopschoenen super goed profiel, want tijdens het rennen had ik nergens last van.


Nu de oplevering van ons huis steeds dichterbij komt, zijn wij al spullen aan het verzamelen. Het badkamermeubel kochten we bij IKEA, die was het allermooiste. Oh en een week later gingen we nogmaals, toen was de bon van de kerstboom geldig en hebben we een kraan gehaald en nog wat spulletjes die ik dacht nodig te hebben.


Boodschappen doe ik altijd op de fiets en meestal alleen. Maar omdat ik ook nog eens maar een keer per week naar de supermarkt wil, ben ik meestal bepakt en bezakt. Gelukkig heb ik een grote bak voorop en daar past alles in. Bovendien neem je dan ook minder mee, want als het niet past, ben je de sjaak. Heel goed voor het budget ook, hihi!

Wat voor leuks, of minder leuks, heb jij gedaan afgelopen maand?
xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen