Oh Cosy Craft

Getekend dagboek april & mei


Een nieuwe maand is begonnen en dat betekent een terugblik op de vorige. En niet een maand, nee twee maanden deze keer. Door de verbouwing en de daarop volgende verhuizing (en de daarop volgende verbouwing) heb ik april overgeslagen. Daarom heb ik vandaag een extra lang dagboek voor je met voornamelijk leuke gebeurtenissen. Zo hebben Leon en ik alvast een leuk restaurant ontdekt in Groningen en zette ik (bijna) helemaal alleen een IKEA kast in elkaar. Lees en kijk je mee?


In de weken voor de oplevering was ik extra vaak bij mijn ouders te vinden om wat dingen te regelen. En daar is ook Franklin, een van de twee katten die bij mijn ouders wonen. Hoewel ik er niet zo vaak meer kom, weet hij precies wie ik ben en komt hij gelijk om gezellig te knuffelen.


Onze weken en weekenden stonden helemaal in het teken van de naderende oplevering van beide huizen: het koophuis zou voor ons opgeleverd worden en wij moesten ons huurhuis netjes opleveren. We waren allerlei dingen aan het regelen en voornamelijk druk aan het opruimen en inpakken. Om ook wat afleiding te krijgen en van mooi weer in april te genieten, zijn we op een zondagmiddag naar Giethoorn gereden. Daar struikelde je over de (Chinese) toeristen en voeren de bootjes in file door de wateren. We hebben een ijsje gegeten en zijn toen in kolonne weer terug naar de auto gelopen. 


Tijd voor een actiefoto! We reden bijna iedere dag op en neer van Zwolle naar Groningen. We wilden graag zelf onze katten verzorgen en bovendien slaapt je eigen bed het allerfijnst. Dus stonden we iedere ochtend om half zeven in kluskleren in de lift. Oh en hoe ik daar op de trap sta, dat was super eng. Maar zolang ik naar boven keek, was er niets aan de hand.


En wat doe je als je anderhalve week de sleutel van je nieuwbouwwoning hebt gekregen? Juist, dan ga je op vakantie. Haha! Ik had niet voorzien dat deze vakantie midden in onze klusperiode zou vallen (de oplevering was helaas erg verlaat), maar een weekendje weg met tien vriendinnen laat ik niet schieten!


Vlak over de grens in Duitsland hadden we een huisje gehuurd en hebben we ontzettend veel lol gemaakt. Ons weekend bestond vooral uit kletsen, eten, wandelen en giechelen. We hadden er prachtig weer bij en er stonden nog veel bomen in bloei.


De trekpleister van Bad Bentheim (de plaats waar we verbleven) is dit grote kasteel (of burcht, slot, ik weet het eerlijk gezegd niet). Wat ik zo onwijs tof aan Duitsland vind, is dat de kerstwinkel het hele jaar door open is! Ze hadden hier prachtige kerstsoldaatjes voor een veel betere prijs dan rondom kerst.


En na twee en halve week klussen (en vakantievieren) was het dan zo ver: de verhuizing ging van start. Onderaan de flat stond een winkelwagentje die ik met veel plezier geleend heb. Op deze manier kon ik super veel spullen in een keer vervoeren. Ideaal!


Leon had de eer om in onze gehuurde vrachtauto te rijden (ik durfde niet). We konden met drie mensen voorin zitten, dat was zo gezellig!


De dag na de verhuizing reden we al vroeg richting Utrecht, ik gaf een workshop patronen stempelen in de SnorFabriek in samenwerking met Motiflow. Het was super leuk, maar ik was echt kapot aan het einde van de dag. In de auto terug heb ik dan ook lekker geslapen.


Na een week in Groningen te hebben gewoond, vergat ik bijna dat we ook nog een huis in Zwolle hadden die schoon en helemaal leeg moest. Ik dacht dat even in een uur of twee te regelen, maar dat bleek anders te zijn. Ik ben zo'n zes uur bezig geweest! Maar toen was het ook helemaal spic en span. En ik nam afscheid van ons fenomenale uitzicht, bye bye Zwolle.


Yay! We zijn al zeven jaar samen. Dat is super lang en zo voelt het helemaal niet. We gingen eten op een terras in het Noorderplantsoen, terwijl wij daar zaten te genieten van nacho's en lekkere drankjes, rende het ene na het andere sportclubje voorbij. Goede verdeling ;)


Het was een drama in de werkkamer (voor mijn gevoel he, disclaimer hihi), ik had geen kast en daardoor lagen er allerlei half uitgepakte dozen op de grond. Het werd tijd voor een kast. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de Ivar kast van Ikea; een superhandig systeem die je op duizenden manier kunt samenstellen. En ik heb hem grotendeels alleen in elkaar gezet. Ik dacht dat ik het niet kon, maar ik was op een gegeven moment zo flauw van wachten en van de troep dat ik het gewoon geprobeerd heb. En voila, gelukt!


Waarschijnlijk heb je het wel gezien op Social Media, ik heb in ieder geval flink erover gespamd, maar ik stond op Flavourites Feest! Het was onwijs gaaf en de workshops die ik gaf, handlettering op vlaggetjes, werden super goed ontvangen. Iedereen was erg enthousiast. Hoewel ik zelf nauwelijks tijd had om zelf over de beurs te lopen, heb ik toch een nieuw weefraam gekocht bij Allerwarmst.

Het waren twee bewogen maanden, haha! Op naar een zonnig en misschien iets rustigere junimaand. Summer is coming!

 

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen