Oh Cosy Craft

DIY: maak het Máximasker voor Koningsdag! ( + gratis printable!)


Hoe fijn was het dat we vroeger onbezorgd op de vraag "Wat wil je later worden?" antwoordden dat we prinses, onze vader of ontdekkingsreiziger wilden worden. Maar helaas is het niet voor iedereen weggelegd om 's ochtends in plaats van een muts om je vette haar te verdoezelen een kroontje op te zetten en begeleid door een lakei door de lange gangen van het paleis naar de rijkelijk gedekte ontbijttafel te flaneren. Nee, daar kunnen we alleen maar van dromen. Wat we echter wél kunnen worden is: Koningin! Ik maakte dit Máximasker zodat jij je morgen, op Koningsdag, een dagje Koningin kunt wanen. Nu nog even oefenen met wuiven.


Want als je mij wat beter kent, weet je dat ik best fan ben van het Koningshuis. En discussies over hoeveel geld de monarchie kost en of Amalia nou wel of niet naar China moet gaan, hoef je met mij niet te voeren. Want ik hou van het sprookje, het magische, de luxe en de ontastbaarheid van de Koning, de Koningin en hun gezin. Ik zou dolgraag een dagje komen oppassen, gewoon om te zien of ze écht zoveel luxe hebben, of dat ze 's avonds ook in joggingpak en twee verschillende sokken op de bank chillen (waarschijnlijk wel).


Wat heb je nodig:
- het masker, je download hem hier!
- een schaar
- een perforator
- touw
- plakband


Knip het masker uit en knip twee touwtjes af die lang genoeg zijn om achter je hoofd een strik te kunnen maken. Plak een stukje plakband op de plek waar de gaatjes komen en maak de gaatjes. Knoop de touwtjes door de gaatjes en bind het masker om je hoofd!


Ik voel me helemaal een koningin als ik mijn Máximasker op heb. En hoe leuk is het masker in combinatie met de kroontjes die ik vorig jaar maakte? Je vindt de Koningsdag-DIY van vorig jaar hier.


De Koninklijke familie komt dit jaar in Groningen en ik kijk er al tijden naar uit! Met dit masker op moet ik toch een rondje mee kunnen lopen naast Willem-Alexander, toch?

Wat ga jij doen op Koningsdag?

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen