Oh Cosy Craft

DIY: armbandjes met kwastjes


Je ziet het overal: kwastjes. Of om het te verengelsen: tassels. Het staat zo gezellig en hip om overal kwastjes en pompommetjes aan te maken. Ik zag laatst al een gevlochten mand met pompommetjes en ken je die sandalen met geknoopte, gekleurde bandjes en heel veel kwastjes? Kleur is terug en ik hou ervan! Ik maakte deze toffe armbandjes met kwastjes en sindsdien heb ik ze niet meer af gedaan. (Oh, na een paar uur ben je wel gewend aan het gekriebel aan je pols, hihi!)


Benodigdheden: allerlei soorten kraaltjes en pailletjes, naaigaren in diverse kleuren, elastiek/visdraad/ander draad, dunne ringetjes, kartonnetje, schaar, naald, blanke nagellak en eventueel slotjes.
Duur: in een uur heb je al wat armbandjes gemaakt
Moeilijkheid: *

Ik heb de armbandjes super kleurrijk gemaakt, maar dat hoeft natuurlijk niet! Mijn stash van kraaltjes en andere benodigdheden is enorm, al vanaf dat ik op de basisschool zat heb ik spulletjes gespaard. In het glazen potje zitten allerlei verschillende soorten kraaltjes, ze komen uit andere armbandjes of zijn kraaltjes die op de grond waren gevallen en die ik niet netjes bij de rest heb gesorteerd. Maar hoe handig, want nu heb ik altijd een mix van allerlei kraaltjes.


Let's get started! Knip allereerst een stuk karton van ongeveer twee tot drie centimeter en wikkel daar naaigaren omheen. Schuif het van het karton af en knip het aan één kant door.


Neem dan een ringetje en schuif het bosje draden erdoorheen. Dit is wat gepriegel; als het niet lukt, maak dan het bosje draden wat dunner. Vouw het bosje dubbel en wikkel met dezelfde kleur garen het bosje bij elkaar. Maak een knoop in het draad en steek het via de bovenkant van de kwast naar beneden. Knip het draad netjes bij.


En dan kun je gaan rijgen! Ik vind het erg mooi om grote kralen met kleine kraaltjes en pailletjes af te wisselen. Zo krijg je een heel spontaan geheel. Ik heb telkens een of twee kwastjes per armbandje gedaan. Dat deed ik omdat ik vijf armbandjes tegelijk draag. Maar wil je slechts een of twee bandjes dragen, dan kun je natuurlijk helemaal losgaan met het aantal kwastjes!


Als je net als ik elastiek gebruikt, maak dan een knoopje om het armbandje dicht te maken en doe er een druppel blanke nagellak op. De nagellak houdt het knoopje goed stevig. Laat het even drogen en knip de rest van het elastiek af. Als je werkt met visdraad of ander draad, dan kun je nu het sluitinkje eraan gaan maken.


Hoe leuk zijn ze!?


Je kunt natuurlijk ook een wat groter bandje maken en deze om je enkel schuiven. Dat ziet er heel zomers en hip uit boven een sandaaltje. Hmm, ik denk dat dat mijn volgende project wordt!

Succes!

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen