Oh Cosy Craft

Borduur je handschoen

 

In deze koude maanden zijn handschoenen geen overbodige luxe, maar waar vind je nou echt leuke? Je wil geen kinderhandschoenen (die stiekem wel heel schattig zijn) en soms heb je gewoon geen zin in weer zo'n Noors motiefje. Dus wat doe je dan? Je borduurt zelf iets leuks op je handschoen!


Duur:
ongeveer een uur per handschoen
Moeilijkheid: **

Voor deze handschoenen heb ik gekozen voor een edelsteenvorm, het fijne is: het hoeft niet per se ergens op te lijken, dus het is altijd goed. (Mijn moeder noemde het een spinnenweb, bedankt mam..) Kies kleuren uit die goed bij je jas en bij de tijd van het jaar passen en get set: we gaan borduren! De handschoenen die ik gebruik komen van de Primark en kostten twee euro voor twee paar handschoenen; een grijs paar en een donkerblauw paar. De grijze gebruik ik omdat ik deze het mooiste vind staan bij mijn zwarte en mijn donkergroene winterjassen.


Hoe ga je te werk?
* Trek de handschoen over op karton en knip (of snijd) deze uit. Dit kartonnetje gebruik je om in de handschoen te stoppen, op deze manier rekt de handschoen al wat uit en kun je niet te strak borduren. Ook ga je zo nooit met je naald en draad door de achterkant van de handschoen heen.

 


* Ik heb in de hoekjes van het patroon gaatjes geprikt, op de handschoen gelegd en stipjes gezet met wat verf. Aan de hand van het patroon kan ik dan zien welke stipjes ik met elkaar moet verbinden. Als je handschoen wat lichter van kleur is, kun je dat ook doen met potlood. De stipjes verf zijn zo klein, die zie je niet onder het borduurwerk. Bovendien kun je het er gemakkelijk afkrabben.

* En nu kun je gaan borduren. Begin aan de binnenkant van de handschoen en laat een lekker lange draad hangen, dat is straks handig met afhechten. Steek door de handschoen heen en maak de eerste lijn. Als je weer omhoog gaat met je naald is het handig om vlak naast de vorige steek omhoog te komen. Zo wordt je borduurwerk niet heel dik. Als je alle hoekjes ingekleurd hebt, haal je het karton eruit en keer je de handschoen binnenstebuiten. Ik hecht de draden af door ze twee aan twee aan elkaar te knopen. Doe dit niet te strak, straks pas je de handschoen niet meer! Maar doe het ook niet te los, het borduurwerk moet niet gaan hangen. Kies voor de gouwe ouwe gulden middenweg.

Klaar! De koude dagen mogen komen, de handschoenen zijn er helemaal klaar voor!

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen