Oh Cosy Craft

Wandhanger haken op de handwerkbeurs


Afgelopen weekend was de jaarlijkse handwerkbeurs in de IJsselhallen in Zwolle. Na lang twijfelen ben ik er toch heen gegaan en kon ik nog net de workshop Tunische wandhanger haken meedoen. Claire, de bekendste haker van Nederland, gaf de workshop en ik ben met een leuke wandhanger in mijn tas terug naar huis gegaan.


En ja die handwerkbeurs, het was leuk, maar het gehalte blikken die dachten: 'Wat doe jij hier, meisje? Je bent hier te jong voor en jij heb echt geen verstand van kantklossen en kaarden hoor' was erg groot. Maar waarschijnlijk heb ik me dat gewoon verbeeld. En ik heb inderdaad geen verstand van kantklossen, maar wel van haken en zodoende bezocht ik Claire's workshop Maak een tunische gehaakte wandhanger. De tunische haaksteek is by far mijn favoriet; het haakwerk wordt er strak door en het is een stuk leuker en minder krampachtig dan gewoon haken. De wandhanger was dan ook zo gemaakt.


Het idee van een gehaakte wandhanger vind ik geweldig. Ik heb al veel wallhangings geweven en houd van macraméwerkjes aan de muur, maar nooit had ik gedacht aan het haken van een wandhanger. Deze techniek gaat onwijs veel sneller dan een weefwerk, maar is, tot nu toe, ook minder spannend. Je zou hier nog veel meer aan toe kunnen voegen, bijvoorbeeld door er met lontwol overheen te borduren. Mogelijkheden genoeg!


En daar hangt 'ie, hashtag shelfie. Laat die lente maar komen, mijn plankje is er klaar voor!


Wat vind je van de wandhanger en heb jij weleens tunisch gehaakt?

x Henrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen