Oh Cosy Craft

Mijn favoriete Instagramfeeds


Instagram is mijn favoriete sociale medium, er is ongelooflijk veel te zien en inspiratie op te doen. Bovendien is het heel makkelijk om nieuwe gave feeds te ontdekken omdat Instagram weet wat je leuk vindt en je op basis daarvan rondleidt in de wondere wereld van alle andere mooie accounts. Helaas is het algoritme van Instagram laatst veranderd; hierdoor staan de posts niet meer op chronologische volgorde, maar op wat jij het leukst zou vinden. Nou waardeer ik het enorm dat Instagram mij nieuwe accounts laat ontdekken, maar ik wil zelf beslissen welke posts ik wil zien en welke ik absoluut niet wil missen. Vandaag laat ik je twaalf accounts zien die mijn ultieme favorieten zijn, en ja, het was onwijs moeilijk kiezen, dus wellicht komt er nog een deel twee!


Laten we beginnen met A Little Lovely Company. Ik hou van dit account: hoewel ik geen kind meer ben (nouja, ongeveer dan) en nog geen kinderen heb, vind ik het heel leuk om te zien wat voor tof speelgoed en accessoires er zijn voor kinderen en kinderkamers. De foto's zijn lekker licht en vol pastelkleuren. Voor mijn laatste verjaardag heb ik de lightbox van A Little Lovely Company gekregen, die ik tegenkwam op hun feed. Sinds een paar maanden zijn er in Groningen twee winkels en tearooms geopend, genaamd: A Little Lovely Living en hier kun je in real life de spulletjes kopen en de heerlijkste drankjes drinken en taartjes eten. Een aanrader!


Op de feed van Artistic Moods kom je veel illustraties tegen. Al vaak heb ik door dit account nieuwe toffe illustratoren ontdekt die ik ben gaan volgen. Ik kwam er laatst pas achter dat de mevrouw achter Artistic Moods gewoon een Nederlandse is! Altijd heb ik gedacht dat het een Amerikaans account was, hihi! Artistic Moods is niet alleen op Instagram te vinden, maar heeft ook een gelijknamig blog waar illustratoren en kunstenaars uitgelicht worden.


Een feed om bij weg te dromen! De prachtige interieurs van Souraya van Binti Home zijn sfeervol, kleurrijk en heel warm. Je zou er zo in willen stappen en er gaan wonen. Tussen de interieurfoto's deelt ze af en toe wat persoonlijks en dat maakt haar feed interessant. Je wilt tenslotte ook weten wie er achter het account zit!


Een ander prachtig interieuraccount is die van Elle Fotografie. Danielle deelt vooral foto's van haar fotogenieke interieur met veel lichte kleuren. Als er een account is die erg consistent is met wat voor foto's er geplaatst worden, dan is het die van Danielle wel! Haar huis heeft lichte, pastelkleuren met als hoofdtoon zalmroze, wit en licht hout en dat is ook precies hoe haar feed eruit ziet. Echt om jaloers op te worden!


Het account van Suzanne de Jong is ensuus en ze deelt hier veel foto's van haar interieur, haar kinderen en interieurs waarvoor ze de styling doet. Het zijn stuk voor stuk prachtige foto's met warme lichte tinten. Ik volg haar niet alleen om haar Instagramposts, maar vooral om te zien wanneer ze een nieuwe klus heeft gedaan die ik dan kan bekijken op haar blog.


De prachtige kussens van How About Frankie zijn niet uit de populaire Instagramaccounts weg te slaan en zodoende kwam ik op dit account terecht. Mirelle van How About Frankie maakt de kussens met grafische patronen zelf van goede kwaliteit wolvilt en weet ze mooi te combineren en te fotograferen. Als je denkt dat patchwork ouderwets is, kijk dan hier en je ziet een hele nieuwe manier van modern patchwork!


Even iets compleet anders: Pebbles the Kitty! Een heel account vol onwijs mooie, lieve, schattige poezenplaatjes van Pebbles. De plaatser van deze foto's maakt gebruik van een filter voor iedere foto, zo krijgt de feed een mooie eenheid. En wat is nou leuker dan af en toe een beeldig kattenplaatje tussen alle enorm gestylde interieurs? Exact.


Ik ben onwijs gevoelig voor mooi en schattig en dat is wat Plumeti Boutique precies is. Het is een account dat ik na een gesponsorde post ben gaan volgen. Ik vind die cookies niet zo erg hoor! Laatst was ik op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen, dan bekijk ik wat op een website en dan hoop ik dat ik in de advertenties op andere sites dé stoel vind die ik wil hebben. Dan hoef je dus niet meer te zoeken, maar kom je hem al surfend gewoon tegen. Hihi! Maar, terug naar deze feed: dat het voornamelijk kinderkleertjes en speelgoed zijn, maakt me niet uit. De foto's zijn mooi gedecoreerd en ik krijg alvast wat inspiratie voor als ik ooit kinderen heb!


De foto's op de feed van Sloppop wisselen af tussen interieur, natuur, huis en mode. En toch past het allemaal heel mooi bij elkaar. Liesbeth heeft onlangs een huis gekocht in het bos en dit is ze aan het opknappen. De foto's die ze van de omgeving maakt zijn erg dromerig en het lijkt alsof je in een film bent beland; zo sfeervol.


Tina Haugland van Strikkezilla deelt voornamelijk haar breiprojecten. Haar zoontje draagt super schattige gebreide broekjes en truitjes en heeft altijd een grappig gebreid mutsje op. Soms is het breigeweld me iets te veel, maar inspirerend is het zeker.


Dit is echt fenomenaal! Erin Barrett van Sunwoven is ongeveer een jaar geleden begonnen met weven en heeft nu al een klein imperium opgebouwd. Haar weefwerken vliegen de webshop uit en ze heeft een boekenkast vol bollen wol. Weefsels worden afgewisseld met interieurfoto's die al net zo inspirerend zijn. Ik krijg altijd spontaan giga veel zin om te gaan weven als ik een post van haar voorbij zie komen.


Als laatste het welbekende account van Zilverblauw. Het interieur van Anki is geweldig en de foto's zijn bizar mooi. Om in tienermeisjestaal te praten, dit is echt #goals. Sinds een tijdje hebben ze een kat: Pjoes en deze poes steelt vaak de show op de foto's. Logisch ook, want het is een schatje.

Welke Instagramaccounts volg jij en raad je aan? Ik ben erg benieuwd!
xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen