Oh Cosy Craft

How to: handlettering! #3


Handlettering is zo populair, dat er zelfs kant-en-klare gehandletterde lettertypes zijn! Maar het woord zegt het al: HANDlettering, dus wij tekenen lekker verder! Vorige keer maakten we banners en andere versieringen die we combineerden met de lettertypes van handlettering #1. Vandaag gooien we alles door elkaar en maken we Pinterest Perfect handlettering quotes.

Moeilijkheid: **
Duur: in een uurtje kun je veel oefenen, hoe groter en gedetailleerder het werk, hoe langer het duurt.
Benodigdheden: zie hieronder en anders: potloden en pennen, een gum, een lineaal en papier.


Zoals ik zei gaan we alles combineren: de verschillende lettertypes, de banners en versieringen, alles! Zoek of verzin leuke quotes en maak je handlettering!

Bij deze quote heb ik twee lettertypes gebruikt: de brushletter en de lange smalle. Deze laatste heb ik iets korter gemaakt omdat de andere woorden anders te ver uit elkaar stonden. Ik heb gebruik gemaakt van twee lijnen als vlakvulling om de uitlijning mooi te maken en het is subtiele versiering, want met een brushletter heeft je werk nog maar weinig nodig!

Bij deze quote heb ik alle lettertypen gecombineerd. De woorden 'kat' en 'ver' heb ik met elkaar verbonden, dat is zo leuk aan de vrije lijnen van de brushletter! Ik heb voor een ballon ter versiering gekozen omdat ik dat goed vond passen bij de quote: vallen -> ballon -> niet vallen, je snapt 'm, hihi. Daarnaast heb ik gebruik gemaakt van verdere opvulling, een hartje, twee stipjes en streepjes.

Deze handlettering is heel open en licht, de basis is een ovaal en dat schept rust in het geheel. De banner die ik gebruikte heeft niets te maken met de quote, maar toch staat hij er goed. Onderaan heb ik gebruik gemaakt van twee lijnen om de quote af te kaderen. Bij deze handlettering is duidelijk te zien dat ik een vet en een subtiel lettertype met elkaar heb afgewisseld, zo krijgt ieder woord evenveel aandacht omdat je blik telkens verrast wordt.

Ik ben heel benieuwd naar jouw handletteringwerkjes! Deel ze via #ohcosycraft.
Succes!

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen