Oh Cosy Craft

Hippe kaartenhanger met mooie knijpers


Kaartjes en mooie plaatjes, je wilt er graag lang naar kijken, maar als ze voor de honderdste keer omvallen op de plank is de lol er snel af. Bovendien zie je dan alleen de exemplaren die vooraan staan. 'Dit kan opgelost worden!' dacht ik en zodoende hing ik deze kaartenhanger aan de deur van de voorraadkast.

Moeilijkheid: *
Duur: een uur
Benodigdheden: zie hieronder en anders: wasknijpers (in verschillende formaten), washi tape, sterke (schilders)tape, schaar, (sisal)touw


Voor de kaartenhanger heb je geen bijzondere dingen nodig, waarschijnlijk heb je zelfs alles al in huis. En dat vind ik toch altijd de fijnste crafts, je kunt gelijk aan de slag, zelfs als de winkels dicht zijn. 


Ik vind houten wasknijpers het mooist voor dit project, ze zijn super neutraal en de zachte kleur van het hout spreekt me erg aan. Om het effect wat meer speelsheid te geven, kun je verschillende formaten wasknijpers gebruiken. De standaard wasknijper kun je natuurlijk overal krijgen, de kleinere knijpertjes heb ik bij Dille & Kamille gekocht.


Plak de washi-tape aan de zijkant van de knijper en knip het overige tape ervan af. Soms heb je aan het overige tape precies genoeg om de andere kant te beplakken. Win win! Pas later ontdekte ik dat het nog makkelijker is om het overige tape weg te snijden met een scherp mesje, zo wordt de zijkant lekker strak.


En klaar! Je kunt alle knijpers beplakken, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een paar naturel te laten. Wat jij mooi vindt!

Knip vervolgens het touw af naar de lengte van jouw voorkeur en plak het aan de achterkant van de deur vast met sterke tape, of timmer het vast met een klein spijkertje. Dat is een mooiere oplossing als je de hanger aan de muur of een paneel hangt en er geen achterkant is.


En klaar! Zelfs de allerlelijkste (maar wel heel lieve) kaartjes staan leuk bij zo'n kaartenhanger. Ik vind hem zelfs onwijs tof als er niets in hangt, alsof het een dure kunstaccessoire in je interieur is, hihi.


Veel plezier met maken!

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen