Oh Cosy Craft

Getekend dagboek december #1


Bij een blog hoort natuurlijk ook een dagboek. Ik vind het zelf namelijk reuze interessant om te kijken wat iemand heeft gedaan, gegeten of gekocht. Daarom laat ook ik jullie zien wat ik afgelopen maand heb gedaan, in foto's en tekeningen. En de maand december is alweer voorbij! Wat is het snel gegaan. Toen ik gisteren de ballen en slingers uit de kerstboom haalde, voelde het net alsof ik hem eergisteren had neergezet. Ik vind het ook altijd zo zielig staan om al die kerstbomen langs de weg te zien liggen. En ja, eerlijk is eerlijk, mijn boom ligt ook te wachten op het balkon tot ik hem bij de gemeente kan inleveren. Kijk je mee naar wat ik deze maand heb gedaan?


De maand begon met het kopen van een sinterklaascadeau voor Leon. Ik wilde dolgraag een leuke kersttrui voor hem kopen, maar dan niet eentje met belletjes en gedoe. Echt een mooie lelijke kersttrui, snap je hem nog? Bij de HEMA waren ze helaas uitverkocht en ook de Primark had niet meer veel te bieden. Uiteindelijk kwam ik bij de H&M terecht, maar daar hadden ze alleen maar lelijke kersttruien, inclusief belletjes en gedoe. Tja, wat doe je dan... Aan hetzelfde rek hingen ook overhemden, waaronder eentje met kerstboompjes en andere kerstige en winterse icoontjes. Te leuk! Toen was de keuze snel gemaakt. En de blouse is ook veel praktischer, hij kan zelfs aan naar het werk.


De Sint was het land nog niet uit of wij reden naar de Tuinland om de overdadige kerstversieringen te bekijken. Ik vind het zo knap hoe ze het ieder jaar weer anders weten te krijgen. Lekker slim: wij gingen op zaterdag en liepen daarom in een heel dikke polonaise door de winkel. Uiteindelijk kwamen we thuis met een zuurstok, een mini borstelig kerstboompje en: een oliebol.


Deze maand heb ik het YouTubekanaal van Zoella ontdekt. Zij is onwijs grappig en haar vrolijkheid werkt aanstekelijk. Niet alleen haar vrolijkheid trouwens, want toen ik zag hoe ze deze mega toffe kerstboombrownies maakte, moest ik dat ook doen. Gelukkig zouden mijn vriendinnen en ik het volgende weekend Sinterkerst vieren en had ik genoeg mensen om ze mee te delen. Eigenlijk was het heel simpel: brownies bakken en in driehoeken snijden, roomkaas, poedersuiker en kleurstof mengen en deze in een slinger op de brownie spuiten. Kerstsuikerwerk erop sprenkelen en een stukje candycane als boomstam: easy can do it. Ze waren heerlijk.


Ik heb er nogal een handje van dat ik projecten onderschat: oh ja, dat doe ik wel even. En dat riep ik ook toen ik twee dagen voordat ik de blogpost van de pompomslingers online wilde hebben. Ik moest dus heel hard aan de slag, maar het was super leuk om te maken en alles helemaal waard. En om foto's te maken verbouw ik het liefst even de woonkamer tot studio. Met superprofessioneel (not): een plank met daaromheen aluminiumfolie als reflectiescherm. Ik heb de slingers nu in de kerstdoos opgeborgen, maar ik verwacht dat ik ze in het nieuwe huis gewoon ergens aan de muur ga hangen. Ik vind ze zo leuk! Wil je nu weten hoe je ze maakt? Kijk dan hier, dan laat ik je het zien!


Gelukkig klommen onze katten niet in de kerstboom. Ik hoorde van veel mensen dat ze dat deden, maar ik nam het risico en het pakte goed uit. Wat ze echter wel enorm leuk vonden is om rond de kerstboom achter elkaar aan te rennen en er op die manier ballen uit te zwiepen. Of even een klein tikje geven met een voorpoot. En pats... Het is gelukkig bij drie kerstballen gebleven.


Op de allerlaatste dag dat we konden, zijn we naar Düsseldorf gereden om daar de kerstmarkt te bezoeken. We kwamen rond lunchtijd aan en gingen ergens zitten om een broodje te eten. Oh en dat was lekker! We hadden lekker veel gekocht: een nüssecke, een kaasbroodje, een broodje gezond met brie en een koffiebroodje. Nou ja, broodje. Het was allemaal behoorlijk groot. En dat voor zo'n zes euro! De nüssecke was het lekkerste, stel je voor: een hazelnootschuimgebakje, maar dan zonder de room, maar alleen het hazelnootschuim, lekker stevig met hier en daar een groot stuk hazelnoot. En dat gedoopt in melkchocolade. Oh my.


Bij de Tuinland hadden we ook al een paar gezien, maar in Düsseldorf waren ze niet weg te slaan: kerstsoldaatjes. Althans, ik noem ze zo, ik heb geen idee wat de echte naam voor ze is. Houten poppetjes met een uniform aan. De ene keer hebben ze een trommel vast, dan een geweer of helemaal niets. Ze waren geweldig. Uiteindelijk heb ik er maar eentje gekocht, maar daar heb ik nu wel een beetje spijt van, hihi. Misschien ga ik van de herfst wel een grote zelf proberen te maken, lijkt me heel gaaf! Ik heb ook een artikel gewijd aan de dag in Düsseldorf. Mocht je het leuk vinden, kun je die hier lezen.

Hoe was jouw maand december? Ben je stiekem ook net zo blij als ik dat de feestdagen weer voorbij zijn?

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen