Oh Cosy Craft

Feel good notes


'Je hebt soms van die dagen dat alles tegenzit, maar helpt het dan te klagen? Nee hoor, geen sikkepit!
' schreef mijn vader vroeger in mijn poeziealbum. Hoewel klagen soms natuurlijk echt wel mag en ook best kan opluchten, kun je beter voor de positieve oplossing zoeken. Maar positief zijn als je je helemaal crappie voelt is moeilijk! Je weet dat klagen niet werkt, maar hoe kun je blij zijn als je je echt niet zo voelt?

Toen ik me laatst ook zo voelde, heb ik een oplossing bedacht. Spreuken die mij een positief en blij gevoel gaven heb ik verzameld en ik heb er mooie briefjes van gemaakt. Briefjes waar ik blij van word. Deze hangen nu door mijn hele huis en als je hem ziet, ga je het automatisch lezen en sla je het op. Zo wordt je onbewust steeds blijer en positiever. Je wordt eigenlijk geïndoctrineerd door je eigen happy spreuken. Nou, als dat niet de easy way out is?


Hoe maak je deze Feel Good Notes?
Neem mooi stevig papier en pennen of stiften in de kleurstellingen die jij mooi vindt. Schrijf er spreuken op en versier ze naar eigen smaak. Je kunt ze ook, zoals ik heb gedaan, op de computer maken. In word kun je tegenwoordig echt gave dingen maken, maar in Photoshop ben je helemaal eigen baas. Gebruik washitape in diezelfde kleuren om ze op te plakken.
Maar er is ook de meest simpele manier: zie hier de link naar het PDF bestand van mijn briefjes, print ze, knip ze uit, plak ze op en klaar!

 

Stop / leg / zet / hang de briefjes overal waar jij wil. Het is leuk om ze op plekken te plaatsen die niet zo voor de hand liggen. Zodat je iedere keer verrast wordt door een mooie spreuk. Stop er een in je portemonnee voor een bewustzijnsmoment in de stress van boodschappen doen. Of, om even weer tot jezelf te komen als je iets heel duurs gaat kopen, hihi!

 

Je kunt ook een briefje in een doos koekjes of een pot pasta stoppen. Misschien wil je jezelf eraan herinneren dat je geen koekje moet eten, of juist dat je erg van dat koekje moet genieten en dat je het verdient hebt. Ikzelf heb ook een briefje in een van mijn hangende planten staan, van veraf kan ik het niet lezen, maar als ik de plant water geef word ik aan mijn eigen spreuk herinnerd.


Natuurlijk hoef je geen gekke plekken te gebruiken. Hang er een paar bij elkaar, in de wc of uiteraard gewoon op het prikbord!

Heb jij veel spreuken en inspirerende quotes in je huis of kamer?

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen