Oh Cosy Craft

De voordelen van ziek zijn


Half Nederland is ziek: de een heeft flink de griep te pakken en de ander snottert er op los. Ziek zijn is super vervelend en het feit dat je nergens energie voor hebt frustreert mij enorm. Toch zitten er ook zeker wat voordelen aan ziek zijn, ondervond ik afgelopen week.

Toen ik vorige week woensdag mijn keel begon te voelen, kneep ik hem al: ik zal toch niet weer verkouden worden? De dagen vlak voor kerstmis was ik ook al aan het hoesten en snotteren en een keer in een seizoen vind ik vaak genoeg. Maar helaas, vrijdag bleef ik noodgedwongen thuis en deed ik een pas op de plaats. En die pas, was een heerlijke pas! Ik merkte dat naast al het vervelende van ziek zijn er ook wat lichtpuntjes waren:

- Er is tijd om ongestoord op de bank te kunnen lezen. Zo heb ik vrijdag een halve Flow gelezen, eentje die nog uit vorig jaar stamde en die al een behoorlijke tijd onaangeroerd op tafel lag.

- Het is geoorloofd om de hele dag in cosy chillkleding rond te sjokken. En dan het liefst een pas gewassen setje.

- Aangezien het toch al cheatday is qua kleding, mag je ook eten wat je wilt. Als je echt buikgriep hebt, heb je waarschijnlijk nergens zin in en eet je alleen beschuitjes met suiker om in leven te blijven, maar bij een flinke verkoudheid geldt dat niet voor mij. Ik was dolblij met de chocolade die mijn vriend voor me had gekocht.

- Er wordt voor je gezorgd en dat is soms gewoon heel fijn: 'kussentje?' 'kopje thee?' 'zal ik even stofzuigen?' Heerlijk!

- Je hebt tijd om na te denken en urenlang te verdwalen op Pinterest. Door uit het raam te staren en je in je hoofd te keren komen de beste ideeën in je op. En Pinterest is gewoon leuk. Ik heb al hoestend veel nieuwe energie en ideeën gekregen om projecten te starten voor als ik weer beter zou zijn. 


Gelukkig ben ik nu weer beter, want al heb ik heerlijk gelezen en ken ik het uitzicht nu uit mijn hoofd, ik was dat bonzende hart bij de minste inspanning en die constant lopende neus echt wel zat!

Ben jij ook al ziek geweest dit seizoen of mag je in je handen knijpen?
xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen