Oh Cosy Craft

Aanrader: Snor festival!


Afgelopen zondag was de Snorfabriek in Utrecht vol met leuke, hippe, creatievelingen; Snor Festival vond plaats! En ik, me ook graag scharend onder die groep, mocht daar workshops geven over hoe je kunt stempelen met gummetjes. En dat was onwijs tof!


Twee weken geleden vroeg Motiflow of ik workshops wilde geven op Snor Festival, gehuld in oude kleren en met een verfkwast in de ene en een zaag in de andere hand, hoefde ik daar niet over na te denken. Natuurlijk wil ik dat! Ik wilde altijd al een keer naar Snor Festival en op deze manier werd het wel heel leuk. Hoe ik dat een dag na onze verhuizing zou gaan opbrengen, was een zorg voor later.


Motiflow is een platform waarop je patronen kunt uploaden en deze vervolgens kunt laten drukken op wrapping paper, behang of stof. Je hoeft niet per se je eigen patroon te gebruiken, in de database staan allerlei gave patronen van andere ontwerpers. Ik heb er ook een hele stash op staan en vind het concept heel fijn. Binnenkort laat ik je hier meer van zien.


Op het festival stonden veel creatieve kraampjes, zo kon je een portret laten tekenen, diverse workshops volgen, shoppen in de Snorwinkel en lekkere hapjes eten. Brigit Louw van Blouw wonen en ik gaven workshops bij de Motiflow stand. Brigit liet zien hoe je met sjablonen toffe patronen maakt en bij mij gingen de deelnemers stempels gutsen uit gummetjes.


De sfeer die op het festival hing was erg gezellig, iedereen was blij en kinderen renden vrolijk rond. De Snorfabriek zelf is ook een heel inspirerende plek, het is er erg industrieel met stalen balken en treinrails in de vloer. Dat craft altijd beter dan een steriele ruimte waar je absoluut niet mag spetteren met verf.


En nu ik lekker in de workshopflow zit, gaat het nog even door. In het weekend van 21 en 22 mei geeft Flavourites een feest naar aanleiding van hun tienjarig bestaan: Flavourites Feest. Dit festival vindt plaats in de Utrechtse Werkspoorkathedraal. Kom je dan ook gezellig?

xHenrieke

 

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen